Jotta sinulla olisi aikaa tärkeimmille

Satucon on erikoislääkärien yhteisö, joka takaa lääkäreille helppoutta arkeen

Satucon mahdollistaa yrittäjämäisen vapauden ilman siihen liittyviä velvollisuuksia. Hoidamme kirjanpidon, lupa-asiat ja verotuksen, jotta sinulla jäisi aikaa tärkeimpiin. Satuconilla saat keskittyä potilaiden hoitamiseen – sekä omaan elämääsi.

Satucon on luotettava kumppani elämäsi jokaisessa vaiheessa. Asiat pyörivät pääosin omalla painollaan, mutta kokeneet taloushallinnon asiantuntijamme ovat tarvittaessa aina valmiita auttamaan. Työskentely Satuconilla on vaivatonta ja joustavaa. Ymmärrämme, että elämäntilanne muuttuu vuosien saatossa. Välillä joustoa kaivataan työajassa, välillä taloudellisella puolella.

Satucon on olemassa, jotta sinä voit tehdä töitä ja elää haluamallasi tavalla.

Joustava kumppani muuttuvassa arjessa

Elämä ei pysy samanlaisena vuodesta toiseen. Toisinaan tarvitset enemmän aikaa itsellesi tai läheisillesi. Satucon on joustava työnantaja, ja meillä voit työskennellä millä tahansa lääkäriasemalla ympäri Suomen. Voit itse määrittää työtahtisi ja aikasi. Pystyt myös itse vaikuttamaan tuloihisi, joten yllättävätkään menot eivät kaada talouttasi.

Helppoa ja mutkatonta työskentelyä omilla ehdoilla

Satucon hoitaa puolestasi taloushallinnon, viranomaisilmoitukset ja hankkii tarvittavat työ- ja kulkuvälineet. Hallintoomme voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja hoidamme tarpeesi sujuvasti ja nopeasti. Hoidamme juoksevat asiat, jotta sinulla jää hoitotyöhön ja muihin itsellesi merkityksellisiin asioihin.

Taloudellisesti kannattavin vaihtoehto

Satuconin toimintamalli on lääkärin talouden kannalta paras. Liittyminen on helppoa ja edullista, eikä isoa osakepääomaa tarvita. Taloutta hoidetaan läpinäkyvästi ja tehokkaasti. Satuconin malli tarjoaa erittäin kattavat veroedut sekä erinomaiset säästöjen sijoitustuotot.

Ammattitaitoa vuosien kokemuksella

Satuconin taloushallinnon asiantuntijat ovat kokeneita ja vuosien aikana kehitetty taloushallintojärjestelmämme antaa aina ajantasaiset ja luotettavat tiedot lääkärin talouden tilasta. Asiantuntijamme ovat palvelualttiita ja haluavat mahdollistaa lääkäreille sujuvan arjen, jossa aikaa ei kulu turhiin paperitöihin. Vaalimme ammattitaidolla lääkäriemme taloutta, mutta lisäksi haluamme, että lääkärit voivat työssään hyvin. Siksi olemme heidän tukenaan arjen haasteissa.

Lisätietoja osakkuudesta

Heräsikö kysyttävää tai kiinnostuitko liittymään Satuconiin? Lataa lisämateriaalit rekryportaalin kautta tai ota meihin yhteys, niin kerromme mielellään lisää!

Pyydä pääsyä materiaaleihin
040 185 4487
info@satucon.fi


Mitä tarjoamme sinulle?

Helppo liittyminen.

Liittyminen ei vaadi sinulta raskaita hallinnollisia toimenpiteitä. Yritystoiminnan aloittaminen tai jatkaminen Satuconin kautta on helppoa ja käytännön toiminta vaivatonta.

Vertaisoppimista ja kontakteja

Hyvän verkostomme kautta saat mahdollisuuden vertaisoppimiseen ja koulutukseen. Noin 100 terveydenhuollon ammattilaisen verkostomme takaa hyviä kontakteja työelämään.

Osakkuus ilman merkittäviä investointeja

Pääset Satuconiin osakkaaksi ilman merkittäviä investointeja yhtiön osakkeisiin. Suurin osa henkilöstöstämme on Satuconissa osakkaina, sillä osakkuus mahdollistaa parhaan ansaintamallin.

Talouden kannalta paras toimintamalli

Toimintamallimme mahdollistaa osakaslääkärillemme suuremmat nettotulot useimpiin alan toimijoihin verrattuna. Sinä voit huoletta keskittyä työntekoon, sillä me hoidamme hallinnolliset asiat puolestasi.

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko Satuconissa työskentelee lääkäreitä ja ovatko kaikki yhtiön osakkaita?
Vastaus:
Satuconissa työskentelee noin 120-130 erikoistunutta tai erikoitumisvaiheessa olevaa lääkäriä. Kaikista lähtökohtaisesti tulee yhtiön osakkaita. Osakeanti uusille osakkaille järjestetään vuosittain syksyllä.
Vastaus:
Veloitus riippuu liikevaihdon määrästä. Keskimäärin se on noin 3,5 % liikevaihdosta. Hallintoveloituksella katetaan osa hallinnosta ja muista yhteisistä menoista kuten kirjanpidosta, palkanlaskennasta, it:stä ja sen kehittämisestä, työterveyshuollosta, potilasvakuutuksesta, Valviran toimiluvista jne. aiheutuvat menot. Loppuosa katetaan mm sijoituksen tuotoilla.
Vastaus:
Tulot muodostuvat palkasta, osingoista ja osakkeiden myyntituloista. Lisäksi yritys lisää tuloihisi sijoitustoiminnasta saatuja tuottoja. Jokainen päättää rahapalkkansa ja mahdolliset luontoisetunsa itse. Osinkoa yhtiö jakaa vuosittain kahdeksan prosenttia nettovaroista. Osingon määrää riippuu osakkeiden lukumäärästä. Keskimäärin osakas saa vuosittain osinkoa kahdeksan prosenttia säästöistään. Kun osakas jää pois yrityksestä, yhtiö ostaa osakkeet osakkaan tulospisteelle jääneellä säästösummalla varainsiirtoverolla (noin 1,6 %) vähennettynä. Palkka on ansiotuloa ja verotetaan tuloveroasteikon mukaan. Osingosta maksetaan veroa 7,5-8,5 prosenttia ja osakkeiden myyntivoittovero on omistusajasta ja tulojen määrästä riippuen 18-27,2 prosenttia.
Vastaus:
Satuconissa työskentelet osana yhtiötä. Yritys vastaa kirjanpidosta, verotuksesta, viranomaisilmoituksista jne. Ammatinharjoittajana vastaat niistä itse. Sinun ei tarvitse osallistua eikä vastata näistä lainkaan. Ammatinharjoittaja yleensä maksaa tuloistaan ansiotuloveron. Satuconissa vain palkka verotetaan ansiotulona. Muut tulot eli osinko ja osakkeiden myyntitulo on pääomatuloa. Ammatinharjoittajan tulee vakuuttaa itsensä YEL-vakuutuksella. Satuconin osakkaat on vakuutettu TyeL-vakuutuksella. Ammatinharjoittaja päättää vakuutusmaksuista ja vakuutuskertymästä itse. Satuconin osakkaiden vakuutus karttuu maksettujen palkkojen perusteella. Osakas voi ottaa tarvittaessa vapaaehtoisen lisäeläkevakuutuksen. Satuconissa voit tehdä yhteistyötä muiden lääkäreidemme kanssa esimerkiksi tarjouspyyntöihin vastatessa.
Vastaus:
Satuconissa lääkärin ei tarvitse osallistua kirjanpidon eikä viranomaisilmoituksen ja hallinnon hoitamiseen eikä ottaa siitä vastuuta. Satuconin osakkaan tulovero muodostuu usein kevyemmäksi kuin ammatinharjoittajalla koska osa tuloista verotetaan pääomatulona. Lisäksi yhtiön vahva taloudellinen asema mahdollistaa työskentelyä varten tarvittavat kalustohankinnat ja palkannoston myös 1. vuoden aikana. Yhtiö voi lisäksi antaa jotakin sellaisia verovapaita ja muita etuja, jota ammatinharjoittaja ei voi saada. Yhtiöllä on sellaista taloushallinnon, verotuksen ja mm. lakiasioihin liittyvää osaamista, jota ammatinharjoittajalla harvoin on.
Vastaus:
Satuconissa työskentelet osana suurempaa yhtiötä. Yritys vastaa kirjanpidosta, verotuksesta, viranomaisilmoituksista jne. Osakeyhtiön vastuuhenkilönä vastaat niistä itse. Yhtiö pystyy tarjoamaan joitakin sellaisia verotuksellisia etuja, jotka ns. yhdenmiehen yhtiössä eivät ole mahdollisia. Tällainen on esimerkiksi kertyneiden varojen lainaaminen verovapaasti kulloistakin peruskorkoa vastaan (4,25% alkuvuonna 2024). Satuconissa voit tehdä yhteistyötä muiden lääkäreidemme kanssa esimerkiksi tarjouspyyntöihin vastatessa. Lisäksi yhtiön vahva taloudellinen asema mahdollistaa hankinnat ja palkannoston jo ennen kuin lääkärin tulot ovat realisoituneet rahavaroiksi Yhtiöllä on sellaista taloushallinnon, verotuksen ja mm. lakiasioihin liittyvää osaamista, jota ammatinharjoittajalla harvoin on.
Vastaus:
Satuconissa osakkaan ei tarvitse sitoa merkittäviä pääomia osakkeiden ostamiseen. 1.000 euroa riittää. Toki lääkäri voi pääomien karttuessa halutessaan saada osakkeita enemmänkin. Yhtiö ei pakota osakkaita nostamaan säästösummaa vuosittain ulos ns. työperäisenä osinkona, joka on ansiotuloa. Yhtiön toimintamalli (osakkeiden myyntitulon verokohtelu) on hyväksytty korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä. Yhtiössä on ollut kolme verotarkastusta, joten yhtiöön ja sen osakkaisiin liittyvä verotuksellinen riski on pienempi kuin monissa yhtiöissä, joissa asioita eli ole näin perinpohjin tutkittu ja hyväksytty. Yhtiö voi sopivan kokonsa vuoksi ottaa huomioon osakkaiden yksilölliset tarpeet eri asioissa ja pystymme palvelemaan osakkaitamme nopeasti ja joustavasti.
Vastaus:
Lähtökohtaisesti kaikista Satuconissa työskentelevistä lääkäreistä tulee yhtiön osakas. Osakeanti uusille osakkaille järjestetään kerran vuodessa yleensä lokakuussa. Osakkeen hinnan määrää yhtiökokous. Osakkuus mahdollistaa osingon saannin ja sen, että sinulle jääneet säästöt voidaan maksaa sinulle osakkeiden myyntitulona.
Vastaus:
Teemme kanssasi työsopimuksen ja myöhemmin sinulle suunnataan osakeanti. Ilmoitat lääkäriasemalle, että siirryt työskentelemään Satuconin kautta. Teemme lääkäriaseman kanssa sopimuksen työskentelystäsi. Yhtiö hoitaa viranomaisilmoitukset ja muut käytännön asiat. Siirtyminen on hyvin helppoa. Myös yhtiöstä irrottautuminen on helppoa. Ilmoitat ajankohdan, jolloin haluat lopettaa. Yhtiö ostaa osakkeesi säästösummallasi varainsiirtoverolla vähennettynä, kun viimeiset tilitykset on kirjattu tulospisteellesi. Jos sinulla on yhtiön hankkima auto tai muuta kalustoa, se myydään poisjäännin yhteydessä.

Haluatko liittyä Satuconiin?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin jutellaan voisiko Satucon olla paras vaihtoehto sinulle!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Heräsikö kysyttävää?

Yhteystiedot

Puhelin: 040 185 4487
Sähköposti: info@satucon.fi

Postiosoite

Satucon Oy
PL 4000
70601 Kuopio