Miksi Satuconiin?

Satuconin kautta työskentelyssä on selkeitä etuja.

Tässä seitsemän hyvää syytä liittyä Satuconiin!

Joustavuus.
Lääkärimme kokevat työskentelyn joustavuuden Satuconin eduksi. Käytännössä joustavuus on sitä, että voit toimia esimerkiksi julkisessa virassa ja hankkia samalla lisäkokemusta ja lisäansioita kauttamme. Lääkärien työmäärä on järjestettävissä sopivaksi yksilöllisen tarpeen mukaan.
Helppous.
Helppous liittyy oman työn tekemiseen ja talouden suunnitteluun: byrokratia, hallinto ja työkalut on järjestetty siten, että sinä voit keskittyä tärkeimpään – lääkärintyöhön. Voit luottaa siihen, että Satucon hoitaa kaiken muun taustalla.
Vahva talous ja luotettava talouden seuranta.
Toimintaamme on verotarkastettua ja taloudellisesti erittäin vakaata. Talous on läpinäkyvää ja helppo hoitaa yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Vuosien mittaan kehitetty taloushallintojärjestelmä antaa aina ajantasaiset ja luotettavat tiedot lääkärin talouden tilasta. Yritys pystyy lisäämään lääkärin säästöihin sijoitustuottoja, josta on tullut merkittävä tulolähde yritykselle ja sen osakkaille.
Hyvä ansaintamalli.
Muista vastaavista toimijoista Satuconin erottaa lääkärin talouden kannalta paras toimintamalli. Lääkäri voi keskittyä työntekoon ja Satucon hoitaa hallinnolliset asiat, joka maksimoi lääkärin ajankäytön laskutettavaan työhön. Toimintamallimme mahdollistaa parhaan mahdollisen nettotulon osakaslääkäreillemme.
Osakkuus ei sido pääomia.
Pääset Satuconiin osakkaaksi ilman merkittäviä investointeja yhtiön osakkeisiin. Suurin osa henkilöstöstämme on Satuconissa osakkaina, sillä osakkuus mahdollistaa parhaan ansaintamallin.
Ammatillinen kehittyminen.
Hyvän verkostomme kautta saat mahdollisuuden vertaisoppimiseen ja koulutukseen. Noin 80 terveydenhuollon ammattilaisen verkostomme takaa hyviä kontakteja työelämään.
Satuconiin liittyminen on helppoa.
Liittyminen ei vaadi lääkäriltä raskaita hallinnollisia toimenpiteitä. Yritystoiminnan aloittaminen tai jatkaminen Satuconin kautta on helppoa ja käytännön toiminta vaivatonta. Saat harjoittaa ammattiasi ja jättää hallinnolliset asiat meille. Ota yhteyttä ja sovitaan esittelyaika, jossa saat paremman kuvan toiminnastamme.

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko Satuconissa työskentelee lääkäreitä ja ovatko kaikki yhtiön osakkaita?
Vastaus:
Satuconissa työskentelee noin 90 erikoistunutta tai erikoitumisvaiheessa olevaa lääkäriä. Kaikista lähtökohtaisesti tulee yhtiön osakkaita. Osakeanti uusille osakkaille järjestetään vuosittain syksyllä.
Vastaus:
Veloitus riippuu liikevaihdon määrästä. Keskimäärin se on noin 3,5 % liikevaihdosta. Hallintoveloituksella katetaan osa hallinnosta ja muista yhteisistä menoista kuten kirjanpidosta, palkanlaskennasta, it:stä ja sen kehittämisestä, työterveyshuollosta, potilasvakuutuksesta, Valviran toimiluvista jne. aiheutuvat menot. Loppuosa katetaan mm sijoituksen tuotoilla.
Vastaus:
Tulot muodostuvat palkasta, osingoista ja osakkeiden myyntituloista. Lisäksi yritys lisää tuloihisi sijoitustoiminnasta saatuja tuottoja. Jokainen päättää rahapalkkansa ja mahdolliset luontoisetunsa itse. Osinkoa yhtiö jakaa vuosittain kahdeksan prosenttia nettovaroista. Osingon määrää riippuu osakkeiden lukumäärästä. Keskimäärin osakas saa vuosittain osinkoa kahdeksan prosenttia säästöistään. Kun osakas jää pois yrityksestä, yhtiö osatta osakkeet osakkaan tulospisteelle jääneellä säästösummalla varainsiirtoverolla (noin 1,6 %) vähennettynä. Palkka on ansiotuloa ja verotetaan tuloveroasteikon mukaan. Osingosta maksetaan veroa 7,5-8,5 prosenttia ja osakkeiden myyntivoittovero on omistusajasta ja tulojen määrästä riippuen 18-27,2 prosenttia.
Vastaus:
Satuconissa työskentelet osana yhtiötä. Yritys vastaa kirjanpidosta, verotuksesta, viranomaisilmoituksista jne. Ammatinharjoittajana vastaat niistä itse. Sinun ei tarvitse osallistua eikä vastata näistä lainkaan. Ammatinharjoittaja yleensä maksaa tuloistaan ansiotuloveron. Satuconissa vain palkka verotetaan ansiotulona. Muut tulot eli osinko ja osakkeiden myyntitulo on pääomatuloa. Ammatinharjoittajan tulee vakuuttaa itsensä YEL-vakuutuksella. Satuconin osakkaat on vakuutettu TyeL-vakuutuksella. Ammatinharjoittaja päättää vakuutusmaksuista ja vakuutuskertymästä itse. Satuconin osakkaiden vakuutus karttuu maksettujen palkkojen perusteella. Osakas voi ottaa tarvittaessa vapaaehtoisen lisäeläkevakuutuksen. Satuconissa voit tehdä yhteistyötä muiden lääkäreidemme kanssa esimerkiksi tarjouspyyntöihin vastatessa.
Vastaus:
Satuconissa lääkärin ei tarvitse osallistua kirjanpidon eikä viranomaisilmoituksen ja hallinnon hoitamiseen eikä ottaa siitä vastuuta. Satuconin osakkaan tulovero muodostuu usein kevyemmäksi kuin ammatinharjoittajalla koska osa tuloista verotetaan pääomatulona. Lisäksi yhtiön vahva taloudellinen asema mahdollistaa hankinnat ja palkannoston jo ennen kuin lääkärin tulot ovat realisoituneet rahavaroiksi. Yhtiö voi lisäksi antaa jotakin sellaisia verovapaita ja muita etuja, jota ammatinharjoittaja ei voi saada. Yhtiöllä on sellaista taloushallinnon, verotuksen ja mm. lakiasioihin liittyvää osaamista, jota ammatinharjoittajalla harvoin on.
Vastaus:
Satuconissa työskentelet osana suurempaa yhtiötä. Yritys vastaa kirjanpidosta, verotuksesta, viranomaisilmoituksista jne. Osakeyhtiön vastuuhenkilönä vastaat niistä itse. Yhtiö pystyy tarjoamaan joitakin sellaisia verotuksellisia etuja, jotka ns. yhdenmiehen yhtiössä eivät ole mahdollisia. Tällainen on esimerkiksi kertyneiden varojen lainaaminen verovapaasti pientä korkoa vastaan. Satuconissa voit tehdä yhteistyötä muiden lääkäreidemme kanssa esimerkiksi tarjouspyyntöihin vastatessa. Lisäksi yhtiön vahva taloudellinen asema mahdollistaa hankinnat ja palkannoston jo ennen kuin lääkärin tulot ovat realisoituneet rahavaroiksi Yhtiöllä on sellaista taloushallinnon, verotuksen ja mm. lakiasioihin liittyvää osaamista, jota ammatinharjoittajalla harvoin on.
Vastaus:
Satuconissa osakkaan ei tarvitse sitoa merkittäviä pääomia osakkeiden ostamiseen. 1.000 euroa riittää. Toki lääkäri voi pääomien karttuessa halutessaan saada osakkeita enemmänkin. Yhtiö ei pakota osakkaita nostamaan säästösummaa vuosittain ulos ns. työperäisenä osinkona, joka on ansiotuloa. Yhtiön toimintamalli (osakkeiden myyntitulon verokohtelu) on hyväksytty korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä. Yhtiössä on ollut kolme verotarkastusta, joten yhtiöön ja sen osakkaisiin liittyvä verotuksellinen riski on pienempi kuin monissa yhtiöissä, joissa asioita eli ole näin perinpohjin tutkittu ja hyväksytty. Yhtiö voi sopivan kokonsa vuoksi ottaa huomioon osakkaiden yksilölliset tarpeet eri asioissa ja pystymme palvelemaan osakkaitamme nopeasti ja joustavasti.
Vastaus:
Lähtökohtaisesti kaikista Satuconissa työskentelevistä lääkäreistä tulee yhtiön osakas. Osakeanti uusille osakkaille järjestetään kerran vuodessa yleensä lokakuussa. Osakkeen hinnan määrää yhtiökokous. Tällä hetkellä se on 1.000 euroa. Osakkuus mahdollistaa osingon saannin ja sen, että sinulle jääneet säästöt voidaan maksaa sinulle osakkeiden myyntitulona.
Vastaus:
Teemme kanssasi työsopimuksen ja myöhemmin sinulle suunnataan osakeanti. Ilmoitat lääkäriasemalle, että siirryt työskentelemään Satuconin kautta. Teemme lääkäriaseman kanssa sopimuksen työskentelystäsi. Yhtiö hoitaa viranomaisilmoitukset ja muut käytännön asiat. Siirtyminen on hyvin helppoa. Myös yhtiöstä irrottautuminen on helppoa. Ilmoitat ajankohdan, jolloin haluat lopettaa. Yhtiö ostaa osakkeesi säästösummallasi varainsiirtoverolla vähennettynä, kun viimeiset tilitykset on kirjattu tulospisteellesi. Jos sinulla on yhtiön hankkima auto tai muuta kalustoa, se myydään poisjäännin yhteydessä.
”Satucon tarjoaa joustavan tavan toimia yksityissektorilla joko päätoimisesti tai osa-aikaisesti. Elämäntilanteeseeni sopii hyvin, että voin itse päättää työmäärästäni ja –ajastani. Yhtiö hoitaa puolestani taloushallinnon, viranomaisilmoitukset ja hankkii tarvittavat työ- ja kulkuvälineet. Voin itse keskittyä pääasiaan eli lääkärin työhön.”
– Janne Pesonen, urheilulääkäri, fysiatrian erikoislääkäri

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö ja sovitaan lyhyt esittely Satuconista!

Jätä yhteydenottopyyntö
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Antti Eskelinen
Antti Eskelinen
Toimitusjohtaja
044 285 6414
antti.eskelinen@satucon.fi

Satucon toimii valtakunnallisesti

Yhteystiedot

Puhelin: 044 285 6414
Sähköposti: info@satucon.fi

Postiosoite

Satucon Oy
PL 4000
70601 Kuopio